6 Ağustos 2011 Cumartesi

C-Tıraş Sonrası :

1-durulama
2-şap sürme
3-krem-balzam sürme



1-Durulama: Tıraşı bitirince soğuk suyla yüzünüzü durulayın. Soğuk su gözenekleri kapatıp yanma hissini azaltacaktır. Bu sefer soğuk suyla ıslatılmış havluyu yüzünüze 1 dk sarabilirsiniz.


2-Şap:  Durulamadan sonra *cilt şapı kullanabilirsiniz. Gözeneklerin kapanmasını, üstteki kılcal damarların büzülmesini sağlar ve cildi gerginleştirir. Yanma ve tahriş hissini azaltır.Ayrıca kanama olduysa durduracaktır. Aynı zamanda antiseptiktir.
(*Cilt şapıyla kantaşı birbirinden farklı malzemelerdir. Kantaşının içinde ciltşapına ilaveten başka maddelerde bulunur. Cilt şapını her tıraşta kullanabilirsiniz. Kantaşı kullanmayı düşünüyorsanız sadece kanamalarda kullanın.)                                                                         cilt şapı
           
                                                                        kantaşı
3-Krem/Balzam: Şaptan  sonra tıraş için balzam/losyon/tıraş sonrası kreminiz varsa kullanın. Bu ürünleri seçerken içinde alkol olmayanlardan alın ve asla tıraştan sonra yüzünüze kolonya sürmeyin. Alkol ciltteki yağı çözüp kuruttuğu için tahrişi arttırır. Halbuki tıraştan sonra bize nemlendirici ürün lazım.                                                                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder