6 Ağustos 2011 Cumartesi

3-İleri Kesim Teknikleri

    Bu teknikleri sadece tıraşta deneyim kazandıktan ve kullandığınız alete iyice alıştıktan sonra deneyin. Aksi takdirde çok kötü kesebilir,derinizi yüzebilirsiniz. Yüzünüzde çok yatık çıktığı için çok zor kesilen kıllar yoksa bu teknikleri kullanmanıza pek gerek yoktur.

        J Çengel Hareketi: Çene ve boyun bölgesinde aynı alanda birçok farklı yöne çıkan kıllar ve çok dar açıyla çıkan yatık kıllar daha sık bulunabiliyor.Böyle bölgelerde tek geçişte yakın kesim almak için bıçağı j şekinde döndürerek kesmek işe yarayacaktır. Yalnız bu hareketi yaparken çok dikkatli olmak ve asla bastırmamak gerekir ,bıçak kaydırılırsa çok ciddi kesik atabilir ve deriyi kaldırıp alabilir. Tıraş deneyimi kazanmadan ve yeni kullanmaya başladığınız alete alışmadan bu hareketi denemeyin.
     
          Slide Hareketi: Yanağın düz bölümünde tek geçişte daha yakın kesim için, bıçak dümdüz aşağı çekilmek yerine dilimler gibi çeneye doğru kısa vuruşlarla yamuk çekilir. Çok yanlamasına çekmemeye ve bastırmamaya özen gösterin,bıçak doğrudan ete girmesin.
      
            Bıçak Parlatma:Normalde aynı noktadan tekrar tekrar geçilmez ama bu harekette bıçak bastırılmadan ve kaldırılmadan  kısa kısa ileri geri çekilebilir. Normal tıraştan sonra hala kesilmeyen inatçı kılları almakta işe yarayan bir yöntemdir.


videolar için mantice teşekkürler,kendisinin birçok videosu var,izlemenizi tavsiye ederim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder